Завтра стартують Дні європейської спадщини.

 

24-25 вересня у Львові вже вшосте відбудуться Дні європейської спадщини. Цього року захід присвячений тематиці садів і парків, повідомили в прес-службі Львівської міської ради.

 

«Дні Європейської спадщини цьогоріч сфокусовані на темі «Сади і парки Львова: жива історія міста». Коли ми говоримо про міську спадщину, то часто забуваємо, що місто – це не лише будівлі і вулиці, а й зелені простори, які є не менш характерними елементами міст і можуть розповісти багато цікавих деталей з побуту мешканців. Львів у 1910 році був найбільш зеленим містом цілої Австро-Угорської монархії. Львів дійсно має багато унікальних зразків зеленої спадщини, про які, на жаль, не так багато знаємо. Тому мета цьогорічних Днів – привернути увагу громадськості до зелених просторів з точки зору їх історичної та культурної цінності», – ідеться в повідомленні.

 

У програмі – цікаві та захопливі розповіді, екскурсії, публічні обговорення, панельні дискусії, лекції, ігри, презентації, піші прогулянки та велоекскурсії.

 

Окрім того, у рамках Днів впродовж місяця можна буде ознайомитися із трьома виставками, присвяченим історичним паркам Львова та їх творцям: «Місто. Дерево. Людина», «Арнольд Рерінг – мистецтво і природа в урбаністичному розвитку Львова» та «Історія в світлинах. Фотовиставка про парк І. Франка».

 

Усі заходи в рамках Днів європейської спадщини є безкоштовними і базуються на ініціативі людей. Захід проводиться управлінням туризму за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ.

23.09.2016