ГПУ готує папери на зняття недоторканності з депутата "Опоблоку".

 

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив про намір внести до Верховної Ради подання про зняття недоторканності з народного депутата від "Опозиційного блоку", колишнього голови Одеської обласної державної адміністрації Миколи Скорика. Правоохоронці також готуються притягнути до відповідальності колишнього першого заступника голови ОДА Олександра Орлова.

 

Про це Луценко заявив в Одесі під час наради з представниками правоохоронних органів області, інформує аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

"Наскільки я розумію, сьогодні буде підписано підозру колишньому першому заступнику Одеської обласної державної адміністрації громадянину Орлову в тому, що він організував заворушення біля обласної державної адміністрації (йдеться про побиття активістів Майдану 19 лютого 2014 року, – "Z")", – заявив Луценко.

 

Генпрокурор також повідомив, що має намір наступного тижня внести "подання про зняття депутатської недоторканності щодо голови Одеської облдержадміністрації громадянина Скорика, який підозрюється зокрема у цих сумних подій".

 

Народний депутат Микола Скорик підтвердив, що правоохоронні органи активізувалися у спробах притягти його до відповідальності. "Вчора і сьогодні вночі відбувалися абсолютно антизаконні процесуальні дії щодо спроб нічних допитів і обшуків у керівника міської організації партії "Опозиційний блок", депутата Одеської міської ради Олександра Орлова", – сказав Скорик на брифінґу у кулуарах парламенту.

 

За словами нардепа, Орлову пропонують "дати абсолютно неправдиві свідчення щодо мене особисто як голови одеської обласної організації партії "Опозиційний блок". "Все це відбувається для того, щоб пан Луценко красиво під камери знайшов так званих злочинців", – виправдовується Скорик.

 

22.09.2016