У Франківському напівмарафоні візьмуть участь 600 бігунів, серед них – зі США, Польщі та Молдови.

 

У неділю, 25 вересня, в Івано-Франківську відбудеться третій Франківський напівмарафон. На участь у ньому зареєструвалися понад 600 бігунів з різних міст України, а також з Польщі, Молдови та США, розповіли організатори, інформує Галка.

 

Цьогоріч у напівмарафоні бігтимуть восьмеро громадян США, представники Польщі та Молдови. Приїдуть учасники з Києва, Львова, Одеси, Чернівців, Білої Церкви та інших міст.

 

«До нас їдуть неслабенькі спортсмени, частина бігової еліти країни. Це свідчить про визнання Івано-Франківська», – зазначив Ігор Кріцак, один з організаторів заходу.

 

У цей же день, за його словами, відбудуться ще три великі спортивні події – марафони у Чернігові, Дніпрі та Буковелі.

 

Учасникам забігу в Івано-Франківську вручатимуть яскраві футболки і медалі, на фініші годуватимуть борщем, а для уболівальників проводитимуть конкурси. Переможці отримають сертифікати на авіаперельоти по Європі, що дасть їм змогу взяти участь у закордонних марафонах.

 

Дистанція Франківського півмарафону – це два кола довжиною 21, 097 кілометра. Також буде біг на 5 і 10 км, корпоративні естафети та дитячі змагання. Маршрут пролягатиме через історичну частину міста, парк Шевченка, міське озеро.

 

Рух у центрі з 8 до 13 години 25 вересня обмежать.

22.09.2016