У місті пройдуть Дні Данії, присвячені життю в сучасних містах.

 

Посольство Данії організовує двотижневу програму Днів Данії у Львові. Загальна тема, що об'єднує всі заходи: «Сучасні міста — щасливі громадяни», ідеться на сайті дипустанови.

 

Серед заходів, організованих посольством Данії, - конкурс для блогерів на тему «В чому може бути корисним досвід Данії?». Роботи слід подати до 1 жовтня.

 

«Запрошуємо журналістів, блогерів та студентів, які працюють та навчаються у Львові, досліджувати, в який спосіб вирішують міські проблеми в Україні та Данії. Двох переможців чекає навчальна тижнева поїздка в Данію», – ідеться в повідомленні.

 

Детальніше з умовами можна ознайомитись на сайті посольства.

 

З 23 вересня до 7 жовтня триватиме виставка плакатів «Щаслива Данія – вісім причин успіху», що розповідає про вісім причин, через які Данія регулярно перемагає в рейтингу найщасливіших країн світу. Плакати експонуватимуть у Львівській міській раді, на 2 поверсі. Відкриття з презентацією і можливістю більше дізнатися про Данію відбудеться 23 вересня о 17 год. в сесійній залі Міськради (пл. Ринок, 1).

 

29 вересня-7 жовтня львів’ян та гостей міст запрошують на фестиваль данського кіно, який вперше проводиться у Львові. У програмі – 10 фільмів, кінопокази пройдуть у Планеті кіно IMAX в King Cross Leopolis і в Планеті кіно у торгівельному центрі «Форум Львів».

 

6 жовтня відбудеться відкриття інформаційної таблиці про Почесне консульство Данії в будівлі, де у 1918-1924 роках розташовувалось Почесне консульство Данії.

 

7 жовтня відбудеться бізнес-дискусія «Сталі урбаністичні рішення по-данськи». Запрошуються бізнес, муніципалітет та активні громадян, ітиметься про муніципальні послуги в сучасних містах. З 15 до 17:30 відбудеться данська частина Другого міжнародного львівського Екофоруму «Вода та енергія» на Арені «Львів» (вул. Стрийська, 199). Тут можна буде дізнатися про данський муніципальний досвід у сфері енергоефективності, поводження зі сміттям, водокористуванням тощо.

 

Також 7 жовтня відбудеться зустріч із Послом Данії Крістіаном Донсом Крістенсеном – Meeting the Ambassador, на яку запрошують журналістів, студентів та активістів у залу Магістерської програми з медіакомунікацій у Школі журналістики УКУ (вул. Хуторівка, 35А).

20.09.2016