Художнім керівником театру Лесі Українки став Павло Ар'є.

 

Художнім керівником театру імені Лесі Українки у Львові обрано драматурга Павла Ар'є, інформує Львівський портал з покликом на «Радіо «Сковорода».

 

«Кілька годин тому нашого друга, українського драматурга та режисера Павла Ар'є на відкритому конкурсі обрано на посаду художнього керівника Театру Лесі – мистецького простору у Львові, який має величезний потенціал, що до сьогодні практично не задіювався», – йдеться у повідомленні.

 

Павло Ар'є народився, виріс і живе у Львові. Автор п'єс «Десять засобів самогубства», «Революція, кохання, смерть і сновидіння», «Ікона», «Stolz» (німецькою мовою), «Експеримент», «Кольори», «Людина в підвішеному стані», «ТУ ТІ ТУ ТУ ТУ», «Слава Героям», «На початку і наприкінці часів», «Вівця», «Десь на місяці».

 

Влітку 2010 року п'єса «Експеримент» увійшла в преміальний список найбільшої європейської театральної Бієнале NEW PLAYS FROM EUROPE в німецькому Вісбадені.

 

Павло Ар'є – переможець конкурсу «Коронація слова 2011», переможець конкурсу на участь у міжнародній програмі співпраці British Council Ukraine та театру Royal Court (Лондон) з українськими драматургами. У 2013 році отримав відзнаку Київського національного універсітету за найкращу історичну п'єсу, його було обрано представником від східної Європи на міжнародний форум фестивалю Berlin Theatertreffen 2013, стипендіант Goethe-Institut.

 

Як повідомляв Z, минулого року у Львові розгорівся скандал навколо театру Лесі Українки, який тоді очолював відомий режисер Олексій Коломійцев.

19.09.2016