У Франківську відбувся допрем'єрний показ фільму "Брама" за Павлом Ар'є.

 

В Івано-Франківську відбувся допрем’єрний показ містичного трилера “Брама”, знятого режисером Володимиром Тихим за п'єсою Павла Ар'є "На початку і наприкінці часів".

 

Фільм приїхали презентувати актори та режисерська група: Ірма Вітовська-Ванца, Павло Ар'є, Віталіна Біблів та Володимир Тихий, повідомляє "Фіртка".

 

За сюжетом картини, котра в якості п'єси у постановках різних режисерів пройшла на сценах українських і закордонних театрів, баба Пріся час від часу вживає рідкісні галюциногенні гриби, спілкується з різними істотами і розповідає, як у молодості за часів війни вбила 12 німців. Спокійне життя не вічне – їй приходить попередження про швидку катастрофу, якій треба запобігти.

 

Віталіна Біблів, яка зіграла у кіно доньку баби Прісі, зазначила, що обожнює Івано-Франківськ і франківські культурні події. "Фільм багатьом зайде, а багатьом не зайде. Це нормально, але в Івано-Франківську він зайде дуже", – відзначила акторка.

 

Відтак розповіла, що в образ вживатися було не надто складно. Саме акторка придумала образ, що жінка хвора на псоріаз, живе у зоні відчуження та має дуже сіру шкіру, бо миється двічі на рік. "Я – актриса, мені все приємно, навіть грати таку роль. Було холодно, ми мало спали, було важко, але цей стан дуже додавав настрою персонажу, який весь час бурчить та кричить", – додала Віталіна.

 

Франківчанка Ірма Вітовська, яка зіграла роль жительки "зони відчуження", каже, що образ баби Прісі – це прототип України.

 

"Я дуже рада, що допрем'єрний показ фільму розпочинається з Івано-Франківська. Лише позавчора був виняток – ми показали картину у Чорнобилі. Ми отримали відгук у 12 балів. Я граю бабу Прісю, 88 років. Ця бабуся для мене – прототип України. Зона Чорнобиль – це зона, з якої ми досі не можемо вийти", – зазначила Ірма Вітовська.

 

25.07.2018