Проект єврейського меморіального скверу таки погодили.

 

У Коломиї на громадських слуханнях представили візуалізацію проекту єврейського меморіального скверу в парку на вул. Чехова. Зауважень до проекту не виникло, повідомили в прес-службі Коломийської міської ради.

 

Раніше, як повідомляв Z, громада міста виступала проти облаштування меморіалу. На думку міського голови Коломиї Ігоря Слюзара, причиною було те, що громаду раніше хвилювала ситуація із закриттям проходу через територію скверу. Проте це питання вже вирішили, а нюанси будівництва і загальний вигляд меморіального скверу не є резонансними.

 

Територія поховань євреїв на вул. Чехова не матиме статусу кладовища, що унеможливить нові поховання на цій території. Відтак впорядкована територія матиме назву «Меморіальний сквер», а будівництво його буде проводитися коштом єврейської громади, але згідно з планом, розробленим відділом архітектури і містобудування міськради.

Візуаліція Меморіального скверу в Коломиї

 

Присутні обговорили візуалізацію скверу і особливих зауважень не висловили. Коломияни запропонували міським урядникам звернутися до єврейської громади і закликати впорядкувати не лише сквер біля міського озера, але й місця поховання біля школи на вулиці Бандери, а також на вулиці Лермонтова.

 

Присутні більшістю голосів підтримали рішення провести благоустрій скверу з дотриманням вимог відділу архітектури і містобудування.

 

15.09.2016