З Коломиї запустять залізничний маршрут до румунського Сиґету-Мармацієй.

 

У Коломиї працюють над тим, щоб перетворити місто у транспортно-логістичний центр. Про це повідомив міський голова Коломиї Богдан Станіславський.

 

"Днями підписав меморандум з мером румунського міста Сиґіт-Мармацієй Васіле Молдаваном. Цим документом наші два міста погодилися працювати над створенням залізничного маршруту Коломия – Сиґіт-Мармацієй. Це дозволить зʼєднати залізницею Коломию зі ще однією країною Євросоюзу", – зазначив Станіславський.

 

За його словами, маршрут Коломия – Сиґіт-Мармацієй планують створити на основі чинних 753/754 та 755-756 "Рахів – Валя-Вишеулуй".

 

"Це дозволяє сподіватись, що ініціатива буде реалізована в найближчому майбутньому, адже справа абсолютно реальна. Дякую нашим румунським партнерам, що дієво підтримують нас у цей важливий час. Логістика завжди була ключовою для розвитку міст та країни в цілому. Очільники Сиґіт-Мармацієй наочно демонструють, що таке дієва співпраця. На найближчу сесію міської ради запропонують депутатам звернутись до уряду та АТ "Укрзалізниця" з проханням підтримати таку ініціативу. Румунські партнери також звернуться до свого національного перевізника. Сподіваюсь, отримаємо підтримку. Така концентрація міжнародних залізничних маршрутів з початком у Коломиї дозволить розвинути на базі нашого міста потужний транспортно-логістичний хаб", – додав мер.

 

Нагадаємо, що з 15 жовтня Укрзалізниця запустила залізничне сполучення між Львовом та Варшавою. Вперше за 18 років між містами почали курсувати поїзди.

23.10.2023