УКРОП хоче забрати в «Самопомочі» антикорупційну комісію.

 

У Львівській обласній раді обговорюють можливість забрати у фракції «Самопоміч» керівництво депутатською комісією з питань депутатської діяльності, етики, реґламенту, свободи слова та антикорупційної політики. Про це заявив голова фракції УКРОП Петро Жукровський, інформує Гал-Інфо.

 

Антикорупційну комісію у Львівській облраді очолює депутат від «Самопомочі» Роман Кізима.

 

Петро Жукровський зазначив, що за час перерви у роботі сесії на хабарі упіймали двох депутатів від фракції «Самопоміч» у ЛОР.

 

«Постає питання, чи має після цього моральне право фракція "Самопомочі" керувати комісією, яка займається антикорупційною політикою. Наразі є підтримка щодо цього і від інших депутатів. Питання залишається відкритим, поки триває слідство», – сказав Петро Жукровський.

 

Як повідомляв Z, у червні на хабарі попався депутата Львівської облради від «Самопомочі», викладач Львівського національного університету імені Івана Франка Андрій Прокопів. А в липні на хабарі затримали депутата Львівської обласної ради від «Самопомочі», завідувача опіковим відділенням 8-ї клінічної лікарні Василя Савчина. У другому випадку частина громади міста та колектив лікарні стали на захист лікаря. Сам він заявив, що його підставили.

15.09.2016