Садовому погрожують військовики і перевізники: завтра у місті почнеться безстроковий протест проти усього.

 

Завтра, 15 вересня, під будівлею Ратуші розпочнеться загальна акція протесту. Відомо, що до неї долучаться перевізники, які вимагають від міської влади вирішити питання пільговиків і висувають низку інших вимог.

 

«Ми будемо відстоювати свої права. 31 серпня влада пообіцяла, що піде на діалог, і створила робочу групу, але вона так нічого і не вирішила. Рішення переклали на депутатів міськради. Завтра ми пішки прийдемо на пленарне засідання із плакатами та послухаємо, що вони вирішать. Якщо вони нічого не вирішать, то ми того ж вечора зупинимо свій транспорт і вийдемо на страйк, і якщо раніше автобуси стояли на Пасічній, то цього разу ми приїдемо ближче до міськради», – розповів голова Вільної профспілки пасажирських перевезень Ігор Сеник, інформує 0352.ua.

 

«У нашу профспілку входять багато водіїв. І вони надають послуги п'ятьом перевізникам», – додав він.

 

В оголошеннях, що з'явились в деяких маршрутках, йдеться і про інші вимоги: зняти з водія функції кондуктора, створити безпеку руху, підвищити якість перевезень і комфорт.

 

Також до протесту запрошують тих, хто проти підвищення тарифів, та всіх охочих висловитись з будь-якої іншої проблеми.

 

Учасники АТО теж поставили ультиматум міській владі: у випадку, якщо Андрій Садовий протягом двох тижнів не налагодить ситуацію із житлом для учасників АТО, вони вдадуться до «радикальних дій», розповіла представник Львівської обласної спілки соціального захисту бійців АТО та сімей загиблих Богдана Сірко.

 

«Із завтрішнього дня ми об'являємо безстрокову акцію. Акція розгортатиметься проти бездіяльності львівської мерії та міського голови Андрія Садового, який за два роки не спромігся бійцям АТО віднайти жодної земельної ділянки, окрім генерала Кульчицького. Люди повірили меру, що землі немає, тому погодились на будівництво багатоповерхівок. Натомість взамін нічого не отримали.

 

Раніше мер обіцяв, що у квітні на вулиці Під Голоском мають бути збудовані 53 квартири, до кінця року ще 17, а до кінця 2017 року – 220 квартир. Втім, після зустрічі із прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом, Андрій Садовий заявив, що будувати нічого не будуть. Також є зарезервовані 2,5 тис. га земельних ділянок для учасників АТО.

 

Отож, згідно з постановою, можна розпочати роботи, насамперед зустрітись і вирішити цю проблему, але не втікати від бійців АТО і ховатись за своїх заступників», – зазначила Богдана Сірко.

14.09.2016