Гакери з Росії зламали бази даних WADA.

З такою заявою виступила сама Світова антидопінґова аґенція.

 

 

За інформацією WADA, йдеться про групу гакерів, котрі діють в інтересах Росії під ім'ям Fancy Bear, або Tsar Team. Зловмисники незаконно отримали доступ до програми, яка відповідає за адміністрування баз даних організації. Здійснити злам вдалося через акаунт, створений Міжнародним олімпійським комітетом для Олімпіади-2016 в Ріо-де-Жанейро, повідомило видання Zeit Online.

 

Злочинці отримали доступ до даних спортсменів, разом з конфіденційною медичною інформацією, зокрема про дозволи на вживання певних терапевтичних препаратів. Дозволи на це давали міжнародні спортивні федерації та національні антидопінґові організації.

 

«WADA глибоко шкодує щодо ситуації, яка склалася, і чітко усвідомлює загрозу для атлетів, чиї конфіденційні дані були оприлюднені за допомогою цього злочинного акту. Ми засуджуємо ці кібератаки, які вчиняються з метою скомпрометувати аґенцію і ґлобальну систему боротьби з допінґом», – зазначив генеральний директор Світової антидопінґової аґенція Олів'є Ніґлі.

 

Напередодні гакери з групи Fancy Bear з покликом на внутрішні документи WADA повідомили, що американські сестри-тенісистки Серена і Венус Вільямс з дозволу Світової антидопінґової аґенції вживали заборонені препарати з терапевтичною метою. Також повідомлялося, що американська гімнастка, чотириразова олімпійська чемпіонка Ріо Сімона Байлз могла використовувати лікарський засіб з групи психостимуляторів для корекції симптому дефіциту уваги і гіперактивності.

14.09.2016