Львівська облрада засідає у супроводі одразу 3 пікетів.

 

Під Львівську облраду вийшли медики Львівського обласного перинатального центру з вимогою відновити фінансування на ремонт лікарні. Також депутатів пікетують лікарі швидкої допомоги. До них приєднались і бійці АТО, інформує ЗіК.

 

Медики перинатального центру скаржаться, що реконструкція установи досі не завершена.

 

«Торік у вересні виділили 45 млн грн з державного бюджету – підтягнули досить потужно роботи, закупили трошки техніки, матеріалів. А цього року не отримали жодної копійки. Фактично роботи йдуть дуже мляво. Монтують раніше закуплену вентиляцію, ліфти. Нових робіт не відбувається. Ми хочемо нагадати про себе. Який господар дозволить собі розпочати ремонт, вкласти близько 70 млн грн і не завершити його. Майже півтисячі працівників на вулиці», – наголосив голова трудового колективу, лікар-анестезіолог перинатального центру Олег Гайдук.

 

Також під обласну раду прийшли медики обласної медицини катастроф.

 

«Зібралися, щоб відстояти свої права. Вже понад рік нам недофінансовують заробітну плату. Наша служба нелегка, ми працюємо у складних умовах. Відповідно до закону, маємо отримувати 20% надбавки за умови праці та 20% за характер праці. Понад рік ми отримуємо лише по 10%. Обіцяли, що нам повернуть недоплачене, але не виплачують», – повідомила лікар «швидкої» зі Стрия Мар’яна Воротняк.

 

Окрім того, під обласну раду сходяться бійці добровольчих батальйонів. Вони анонсували пікет з вимогами офіційного визнання. Це питання включене до порядку денного сьогоднішньої сесії.

13.09.2016