«Якщо дух слабкий, зброя не має великого значення», – Патріарх Філарет.

 

Глава Української православної церкви Київського патріархату патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет сьогодні, 12 вересня, зустрівся з керівництвом та курсантами Львівської національної академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного, інформує ЗіК.

 

«Росія не впевнена, що може перемогти Україну зброєю, тому що в нас народилася нова армія – боєздатна і непереможна. Навіть в Європі сьогодні бачать, що українська армія стала найсильнішою», – сказав Патріарх Філарет, додавши, що церква також відіграє важливу роль у захисті незалежності держави.

 

«Бо якщо дух слабкий, то зброя не має великого значення. Сильний духом і слабкою зброєю перемагає», – наголосив голова УПЦ КП.

 

За словами патріарха Філарета, «роль церкви – піднімати дух нашої армії», і саме тому у Збройних силах був запроваджений інститут капеланства..

 

Патріарх зазначив також, що сьогодні в українському суспільстві ставляться з великою повагою до військових. На його думку, це нагадує часи перед Другою світовою війною.

 

«Ми перемогли фашизм, перемогли агресора, і це надихає на те, що і цього агресора переможемо завдяки нашій армії і завдяки нашому народу», – сказав він.

 

Наприкінці зустрічі почесний гість нагородив орденом святого Юрія Переможця начальника академії – генерал-лейтенанта Павла Ткачука. Церковними нагородами було відзначено й кращих військовослужбовців навчального закладу, інформує Щоденний Львів.

 

Як повідомляв Z, патріарх Філарет сьогодні прибув до Львова з триденним візитом.

12.09.2016