У Севастополі побили чоловіка за синьо-жовту символіку.

 

У Севастополі перебраний у цивільний одяг правоохоронець побив чоловіка за синьо-жовту символіку.

 

Фрагмент інциденту зафільмований на відеозаписі, опублікованому на Youtube особою з нік-неймом "Грейс Пандора". На відео видно закривавленого чоловіка, що лежить на землі зі зв'язаними руками. Поруч стоїть нападник, котрий вільно спілкується з міліціянтами й обмінюється з ними рукостисканням; він хвалився тим, що має посвідчення правоохоронця.

 

"Ми в полоні. Нас позбавили голосу, свободи, волі. Кожне бидло вказує силою, як нам жити", – прокоментувала автор відео. На записі вона представляється як дружина побитого.

 

Активіст Ірина Горелікова написала у Facebook, що на Ігоря Мовенка – так звати жертву нападу – кинулися через зображення українського гербу та значка полку "Азов" на його велосипеді. На руці в Ігоря була жовто-блакитна стрічка.

 

"Поліція на нападника не звертала ніякої уваги. Їх цікавила лише побита до крові людина, що лежала на асфальті зі зв'язаними руками", – написала Горелікова. Активістка вважає, що нападник працює професійно у "силовій" сфері, бо мав при собі пластикові стяжки, котрі застосовуються як найдоступніші "кайданки".

 

За словами Горелікової, на Ігоря Мовенка завели карну справу за використання символіки "фашистської організації". Нападник же є фіґурантом справи про перевищення повноважень.

 

 

09.09.2016