Міністри оборони України та США уклали партнерську угоду на 5 років.

 

Міністри оборони України та Сполучених Штатів Америки Степан Полторак і Ештон Картер підписали в Лондоні угоду – концепцію розвитку партнерства на п'ятирічний період.

 

"Цей документ спрямований на підтримку оборонної реформи України та дасть змогу реалізовувати програми двостороннього співробітництва, передачі військової техніки, матеріально-технічних засобів, надання послуг та підготовки особового складу", – прокоментував Степан Полторак, згідно з повідомленням прес-служби МОУ.

 

Концепція, зокрема, передбачає реалізацію оборонної реформи з метою створення сучасних Збройних сил, вдосконалення процесів оборонного планування, співпрацю в галузі оборонних технологій, підтримку інтеґрації оборонного сектору тощо.

 

"Збройні сили України будуть системно розвиватися та досягати військових критеріїв членства в НАТО та послідовно інтеґруватися в європейський безпековий простір", – зазначив Полторак.

 

"Це нова сторінка в історії українсько-американських відносин, і писати її ми будемо разом", – зазначив міністр оборони США Ештон Картер.

 

Пан Картер заявив, що особисто вивчав український "Стратегічний оборонний бюлетень" і дуже високо оцінює масштаби реформ у Збройних силах України.

 

"Ці реформи є складними, але вкрай необхідними для розвитку комплексних оперативних спроможностей для захисту суверенітету України. Саме сучасні Збройні сили будуть ґарантом незалежності, а міжнародна підтримка повинна бути спрямована на зміцнення обороноздатності Української Держави в сучасних умовах безпекової обстановки", – зазначив міністр оборони США.

 

09.09.2016