Комітет Європарламенту проголосував за безвізовий режим з Грузією.

За це ввечері у понеділок, 5 вересня, висловилися 44 члени комітету з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ. Проти проголосувало п'ятеро євродепутатів.

 

 

Як повідомила прес-служба Європейського Парламенту, це голосування носило рекомендаційний характер. Наступним етапом має стати схвалення Європарламентом вцілому на пленарній сесії, яка пройде в Страсбурзі з 12 до 15 вересня, а потім – Радою ЄУ.

 

Щодо скасування віз для громадян України, то Комітет Європейського Парламенту з питань громадських свобод, юстиції та внутрішніх справ  тоді ж, 5 вересня, лише розглянув відповідний проект доповіді. Голосування щодо нього заплановано на наступне комітетське засідання, яке відбудеться наприкінці вересня.

 

Нагадаємо, що на початку червня цього року Німеччина та низка інших країн-членів Євроунії виступили за зняття голосування про лібералізацію візового режиму для України й Грузії з порядку денного зустрічі міністрів внутрішніх справ ЄУ. Противники лібералізації висловили побоювання, що відсутністю візового бар'єру скористаються злочинці і це спричинить погіршення криміногенної  ситуації в країнах ЄУ.

06.09.2016