Садовий пообіцяв вже у вересні виділити квартиру бронзовому призеру Олімпіади Тарасові Міщуку.

 

Сьогодні, 2 вересня, міський голова Львова зустрівся з олімпійським призером Тарасом Міщуком та пообіцяв йому двокімнатну квартиру, повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

 

Тарас Міщук – каноїст, бронзовий призер Ігор XXХI Олімпіади в Ріо-де-Жанейро,  визнаний найкращим спортсменом Львівщини за підсумками спортивного серпня.

 

«Є добра традиція – за олімпійське золото ми завжди у Львові даємо хороше помешкання. В цьому році ми отримали олімпійську бронзу і вона є дуже цінною. Сьогодні також мав розмову з керівником обласної ради Олександром Ганущином, і ми спільно домовилися, що у цьому місяці Тарас отримує двокімнатну квартиру», – сказав Андрій Садовий.

 

За його словами, частину коштів на помешкання виділить на сесіях обласна і міська ради. Є також домовленість зі забудовниками, додав Андрій Садовий.

 

«Тарас немає жодного помешкання у Львові, а оскільки він привіз медаль, ми зобов’язані йому допомогти», – сказав він.

 

Також міський голова нагородив олімпійця почесною відзнакою – «Золотим Гербом міста Львова». А тренеру і Голові федерації – вручив монети ім. Короля Данила Галицького.

 

Тарас Міщук народився 22 липня 1995 року у м. Дубно Рівненської області. Випускник Львівського училища фізичної культури 2015 року; студент Львівського державного університету фізичної культури. Чемпіон Європи та бронзовий призер чемпіонату світу у парі з Дмитром Янчуком.

02.09.2016