Американці ліквідували другу людину в ІДІЛ.

 

Терористичне угрупування «Ісламська держава» підтвердило інформацію про смерть свого «офіційного представника» Абу Мухаммеда аль-Аднані.

 

 

Раніше інформацію про ліквідацію «одного з ватажків ІДІЛ» подав агентству Reuters представник Пентагону, котрий попросив не називати його ім'я. Джерело повідомило, що терорист був ліквідований в ході точкового удару по автомобілю в місті Ель-Баб, розташованому за 30 км на північний схід від Алеппо.

 

Абу Мухаммед аль-Аднан на прізвисько «Емір» – сирієць 1977 року народження – був керівником пропагандистського галузі «Ісламської держави». Саме його вважають другою людиною в ІДІЛ після лідера угруповання Абу Бакра аль-Багдаді, а також головним натхненником терористичних актів у Західній Європі, зокрема у Франції. Напередодні терористичної атаки у Парижі, вчиненій 13 листопада 2015 року, він закликав «вбивати французів усіма засобами».  

 

Окрім того, британська газета Sunday Times, з посиланням на «джерела в західних спецслужбах», повідомляла раніше, що аль-Аднан відповідав за створення терористичних осередків як мінімум в п'яти країнах: Франції, Німеччини, Великій Британії, Італії та Бельгії.

 

Цікаво, що на лаври ліквідатора «терориста№2» претендує також Росія. У середу, 31 серпня, Міноборони Росії заявило про ліквідацію «Еміра» внаслідок авіаудару російського Су-34 в провінції Алеппо. «Серед ліквідованих терористів, за підтвердженням з декількох каналів розвідки, був польовий командир Абу Мухаммад Аль-Аднан, більш відомий як "офіційний представник по роботі зі засобами масової інформації" міжнародного терористичного угрупування "Ісламська держава"», – йдеться в повідомленні.

31.08.2016