РФ тренує 2-хвилинну мобілізацію літаків на кордоні з Україною.

 

Міністерство оборони Росії під час заходів із перевірки на повну бойову готовність своїх підрозділів тренувало 2-хвилинну мобілізацію літаків біля кордону з Україною.

 

"Екіпажі літаків Су-27 перебувають на аеродромах у готовності протягом двох хвилин вилетіти за командою чергових сил для виявлення повітряних цілей, її класифікації та застосування всіх наявних засобів, у тому числі авіаційного озброєння, для недопущення перетину умовної межі повітряного простору", – йдеться у повідомленні міністерства.

 

Окрім того, екіпажі фронтових бомбардувальників Су-25 і ударних гелікоптерів Мі-28Н, Мі-35М і Мі-24 південного військового округу відпрацювали прикриття руху колон панцерної та автомобільної техніки "при здійсненні маршів в задані райони зосередження". Пілоти вчилися уникати влучення снарядів, запущених противником із землі. Тренували польоти на наднизьких висотах.

 

Натомість Державна прикордонна служба України продовжує фіксувати активність збройних сил РФ біля кордону. Зокрема, на Харківщині спостерігали за роботою мобільних радіо-розвідувальних постів РФ неподалік від межі з Україною.

 

29.08.2016