У сенаті Бразилії розпочався фінальний етап слухань щодо імпічменту президентки.

Консультації, в яких бере участь 81 сенатор, проходять під головуванням Рікарду Левандовські – голови Федерального верховного суду республіки.

 

 

У понеділок, 29 серпня, попередньо відсторонена від посади глави держави 68-річна Ділма Русеф виступить на свій захист перед членами верхньої палати парламенту. У вівторок, 30 серпня, відбудеться вирішальне голосування щодо її імпічменту – повідомило видання Focus.

 

Для позитивного ухвалення рішення про усунення президентки з посади необхідні дві третини голосів сенаторів, набрати які, за оцінками експертів, видається цілком можливим.

 

Якщо Русеф буде остаточно зміщена з посади, то дострокові президентські вибори проводитися не будуть. Віце-президент Бразилії Мішел Темер, котрий на даний момент виконує обов'язки глави бразильської держави, стане фактично повноправним президентом і залишатиметься на посаді до кінця президентської каденції Русей у 2018 році.

 

Нагадаємо, що Ділму Русеф звинувачують в корупції і спотворенні даних про стан федерального бюджету для поліпшення шансів на перемогу на президентських виборах 2014 року, а також у незаконному фінансуванні передвиборчої кампанії. Сама Русеф всі звинувачення відкидає, а процедуру імпічменту називає «змовою путчистів».

25.08.2016