Кількість загиблих від землетрусу у Центральній Італії зросла до 247 осіб.

Понад 350 людей отримали поранення. Про це повідомила служба цивільної оборони країни у четвер 25 серпня. Раніше повідомлялося про 159 загиблих.

 

 

Найбільше руйнувань від землетрусу зазнали міста Аматріче і Аккумолі в провінції Лаціо, а також Асколі-Пічено в провінції Марке. За словами представників органів цивільного захисту населення, землетрус можна порівняти за інтенсивністю з тим, який відбувся 2009 року в Л’Аквілі, що в регіоні Абруццо. Тоді, нагадаємо, загинуло понад 300 осіб.

 

Пошуки людей, котрі опинилися під завалами, тривають. Місцева влада повідомляє про велику кількість людей, котрі зникли безвісти.

 

«Десятки жертв, багато хто залишається під завалами. Ми намагаємося знайти відповідне місце для розміщення тіл загиблих», – цитує слова мера Аматріче Серджіо Піроцці видання Bild.

 

Італійський прем'єр-міністр Маттео Ренці, котрий відвідав постраждалі райони країни, заявив, що загальне число загиблих, ймовірно, буде значно вищим.

 

Землетрус магнітудою 6 балів за шкалою Ріхтера було зафіксовано вночі на середу, 25 серпня, о 3.36 за місцевим часом. Епіцентр розташовувався за два кілометри від Аккумолі в провінції Рієті (регіон Лаціо). Осередок залягав на глибині 4 км. Наступні підземні поштовхи були зафіксовані о 4.32 і 4.33 за місцевим часом. Вони відчувалися і в столиці країни Римі. Експерти попереджають про можливість повторних підземних поштовхів.

25.08.2016