Бундесканцлерка Німеччини заявила в інтерв'ю газеті Passauer Neue Presse, оприлюдненому у вівторок, 23 серпня, що вона вражена масштабами гуманітарної катастрофи в сирійському місті Алеппо і гостро розкритикувала президента Сирії Башара Асада та російську армію.  

 

 

«Те, що відбувається в Алеппо, – це жахіття, гуманітарна катастрофа. Заклики про допомогу, що надходять від небагатьох в Алеппо лікарів, викликають глибокий шок», –  процитувало слова пані Меркель видання Die Welt.

 

Керівниця німецького уряду назвала абсолютно недостатньою пропозицію Асада і його союзника Росії про щоденне припинення вогню терміном на три години.

 

«З огляду на масштаби страждань людей, це – цинізм. Всі міжнародні гуманітарні організації кажуть, що цього часу недостатньо для того, щоб забезпечити нужденних всім необхідним. Потрібно як мінімум 48-годинне щотижневе перемир'я, як цього вимагає ООН», – підкреслила Меркель.

 

При цьому бундесканцлерка зазначила, що навіть це є «лише наймінімальнішим кроком, який повинні зробити Росія і сирійське керівництво».

 

Нагадаємо, що Алеппо вже чотири роки розділене на західну частину, контрольовану сирійською армією, і східну, утримувану повстанцями. У кварталах, котрі перебувають під контролем повстанців, мешкає близько 250 тисяч осіб, в кварталах під контролем урядової армії – близько 1,2 млн осіб. Сирійська і російська авіація постійно бомбардують житлові райони в кварталах Алеппо, утримуванs повстанцями.

23.08.2016