Німецька газета Bild розкритикувала міністра закордонних справ Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра за його виступ перед студентами Уральського федерального університету в російському Єкатеринбурзі. Газета назвала виступ урядовця "найбільш російською промовою" в його дипломатичній кар'єрі.

 

Зокрема, Bild обурився м'якою інтерпретацією від Штайнмаєра анексії Криму. "Практично одразу ні в кого не виникло сумнівів, що йшлося про збройний, масштабний напад на суверенну державу. Те, що німецький міністр запитує російську публіку, чи потрібно хвилюватися, коли Росія надсилає танки котитися територією незалежної держави, – звучить як насмішка над спільною позицією вільної Європи, яка полягає у тому, що кордони нашого континенту більше ніколи не мають змінюватися із застосуванням сили", – цитує "Німецька хвиля".

 

Говорячи про розпад Радянського Союзу, Штайнмаєр вказав на те, що багато росіян вбачають у цьому "катастрофу". "«Велика кількість», – пише Bild, – означає передусім президента Путіна. «Катастрофа» – це його пряма цитата. Саме це і є пропаґандистська історія, яку Путін знову і знову розповідає своєму народові, щоб переконати його у правильності своєї аґресивної, антизахідної реваншистської політики".

 

Видання назвало промову міністра "нечуваним пересмикуванням історії".

 

18.08.2016