У Бразилії затримано керівника Європейських олімпійських комітетів Патріка Гікі.

Його звинувачують у незаконному продажу квитків на Олімпіаду.

 

 

71-річний Гікі, окрім того, що очолює Європейські олімпійські комітети є також головою Олімпійського комітету Ірландії. Коли правоохоронці завітали до його  помешкання в Ріо-де-Жанейро, він спробував втекти, проте був затриманий і допроваджений до поліційного відділку – повідомило видання Irish Times.

 

Відразу після арешту Патрік Гікі заявив, що у нього погіршилося самопочуття, тож довелося відвезти його до шпиталю.

 

Керівника Європейських олімпійських комітетів підозрюють в тому, що він передавав квитки на різноманітні спортивні заходи Олімпійських ігор у Бразилії перекупникам, котрі перепродавали їх за завищеними цінами.

 

Арешт Гікі відбувся через кілька днів після того, як у Ріо-де-Жанейро затримали чоловіка із 800 квитками на заходи Олімпіади.

 

Бразильські медіа пов’язують його арешт зі скандалом довкола компанії THG Sports, яка займається реалізацією квитків на масові спортивні заходи.

 

Так 15 серпня стало відомо, що суд Бразилії видав ордер на арешт чотирьох співробітників цієї компанії. Повідомлялося, що мова йде про британців Маркуса Еванса і Мартіну Стадд, а також Ірландця Девіда Патріка Ґілмора та голландця Маартена ван Осі.

 

Крім того, звинувачення в незаконному продажі квитків на Олімпійські Ігри 2016 було висунуто фінансовому директору THG Sports Кевіну Джеймсу Меллону.

 

У THG Sports, своєю чергою, заявили, що звинувачення на адресу її співробітників «абсолютно безпідставні».

17.08.2016