Екс-директора "грибовицького" комунального підприємства взяли під арешт.

 

Екс-директора ЛКП "Збиранка" Богдана Горбаля взяли під варту на 60 діб.

 

Такий запобіжний захід обрав йому 16 серпня Галицький районний суд Львова, повідомляє zaxid.net. Екс-директора ЛКП, його заступника та начальника полігону обвинувачують у порушеннях при роботі на Грибовицькому сміттєзвалищі, що спричинило загибель трьох рятувальників та еколога.

 

Прокуратура наполягала на арешті, мотивуючи це тим, що підозрюваний може чинити тиск на свідків – працівників ЛКП "Збиранка".

 

"За висновками держекоінспекції, посадові особи ЛКП "Збиранки" не вживали належних заходів з експлуатації полігону ТПВ, а саме: не було належного перешарування відходів, яке мало забезпечити стійкість складування сміття. Зважаючи на тяжкість наслідків, ми вимагаємо всіх підозрюваних у цій справі взяти під варту", – пояснив представник прокуратури Остап Сидор.

 

Натомість сам Богдан Горбаль із адвокатом просили обмежитися домашнім арештом. "Я весь час добросовісно співпрацюю зі слідчими, з’являюся на виклики і не збираюся десь втікати, тому вважаю такий запобіжний захід безпідставним", – коментував екс-директор.

 

Богдану Горбалю 72 роки, в нього ішемічна хвороба серця, серцева недостатність. За словами адвоката, взяття під варту може завдати шкоди його здоров’ю.

 

Суд також розглядатиме справу про взяття під варту заступника директора ЛКП "Збиранка". А третій підозрюваний – начальник полігону – перебуває зараз у лікувальному закладі, тому йому запобіжний захід не обиратимуть.

 

16.08.2016