Ватажок «диверсантів» був викрадений Росією з України.

 

Брат Євгена Панова, якого російське ФСБ звинуватило в підготовці диверсій у Криму, Ігор Котелянець, стверджує, що його родича викрали.

 

"Я до цього часу не можу повірити у реальність того, що відбувається. Мого брата викрали. Не існує жодного іншого варіанту, як він міг опинитися у Криму", – заявив Котелянець на своїй сторінці у Facebook.

 

Напередодні ФСБ назвало Євгена Панова одним із ватажків диверсійної групи, в бою з якою нібито загинув російський військовик. Згідно з повідомленням російської спецслужби, Панов "дає зізнавальні свідчення".

 

Ігор Котелянець розповів у коментарі виданню "Цензор.net", що брат 6 серпня виїхав на зустріч із друзями, після чого й пропав. "Цю поїздку він заздалегідь не планував, у ці дні він планував поїхати у Запорізький військовий госпіталь на планову реабілітацію після участі в АТО. В останній момент поїздку в госпіталь довелося скасувати. Євген на своєму автомобілі поїхав до друзів на дачу", – розповів Ігор.

 

Котелянець каже, що речі, які видно на оприлюднених Росією відеокадрах – одяг, спорядження, – не належать Панову. "У нього є наплічник, з яким він був в [зоні] АТО, та він зовсім інший, він стоїть удома на балконі. А це означає, що Євген не планував інших поїздок, він їхав з маленькою дорожною торбою. Камуфляж і черевики-берці теж удома. Він поїхав у спортивних штанях і футболці, які вдягав на природу", – розповів Ігор.

 

11.08.2016