ФСБ заявила про вбивство українськими диверсантами російських військовиків.

 

Федеральна служба безпеки Росії заявила про загибель російського військовика у перестрілці з групою українських диверсантів, які, згідно з версією ФСБ, під орудою Головного розвідувального управління Міноборони України планували теракти на критично важливих елементах інфраструктури і життєзабезпечення півострова.

 

Згідно з прес-релізом ФСБ, групу виявили вночі проти 7 серпня в районі міста Армянськ.

 

"При затриманні терористів унаслідок вогневого контакту загинув співробітник ФСб Росії. На місці бойового зіткнення виявили: 20 саморобних вибухових засобів сумарною потужністю в понад 40 кілограмів у тротиловому еквіваленті, боєприпаси і спеціальні засоби ініціювання, штатні протипіхотні і магнітні міни, а також ґранати і спецзброю, яка перебуває на озброєнні спеціальних підрозділів ЗСУ", – йдеться у повідомленні.

 

Російська спецслужба твердить про виявлення "агентурною мережі" ГУР МОУ на півострові. Одним із організаторів назвали Євгена Олександровича Панова, 1977 року народження, мешканця Запорізької області, працівника ГУР МОУ, "котрий є також затриманим і дає зізнавальні свідчення".

 

ФСБ гадає, що 8 серпня спецпідрозділи Міноборони здійснили ще дві спроби входження диверсійних груп. "Спроби прориву прикривалися масованим обстрілом з боку сусідньої держави і панцерною технікою Збройних сил України. Під час вогневого контакту загинув військовик МО РФ", – передає ФСБ.

 

10.08.2016