Викладач Академії сухопутних військ може сісти за ґрати на 10 років.

 

За побиття курсанта офіцер Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відповідатиме в суді. Йому загрожує від 7 до 10 років позбавлення волі, повідомили в прес-службі військової прокуратури Західного реґіону.

 

«Військова прокуратура Львівського гарнізону Західного реґіону України завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою викладача Національної академії сухопутних військ імені гетьмана П. Сагайдачного підполковника К. у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 426-1 КК України (перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень в умовах особливого періоду)», – йдеться у повідомленні.

 

Як повідомляв Z, 3 березня під час навчального процесу офіцер Академії застосував фізичне насильство до курсанта І курсу Д. у вигляді удару кулаком в область селезінки, що призвело до розриву і видалення органу.

 

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні скеровано до Франківського райсуду м. Львова для розгляду по суті. Підозрюваний і далі перебуває під вартою у слідчому ізоляторі.

 

Санкція ч. 4 ст. 426-1 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до десяти років.

09.08.2016