Суд зобов’язав забудовника повернути землю міськраді.

 

Господарський суд Львівської області зобов’язав Львівське обласне кооперативне міжгосподарське об’єднання по агропромисловому будівництву «Львівоблагпропромбуд» повернути земельну ділянку площею 0,3467 га на розі вул. Варшавської-Соснової у розпорядження Львівської міської ради.

 

Відповідне рішення було прийнято сьогодні, 8 серпня, під час судового слухання, інформує ІА ZIK.

 

Господарський суд Львівської області задовольнив позивні вимоги прокуратури області про розірвання договору оренди землі на вул. Варшавська-Соснова, визнав протиправною та скасував ухвалу Львівської міськради від 19.03.2015 р. № 4499 «Про затвердження Львівському обласному кооперативному міжгосподарському об’єднанню по агропромисловому будівництву «Львівоблагпропромбуд» проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надання земельної ділянки на розі вул. Варшавської – вул. Соснової». Також суд визнав недійсним договір оренди від 26.08.2015 року земельної ділянки, укладений між Львівською міською радою та Львівським обласним кооперативним міжгосподарським об’єднання по агропромисловому будівництву «Львівоблагпропромбуд».

 

Таким чином суд зобов’язав «Львівоблагпропромбуд» повернути земельну ділянку площею 0,3467 га на розі вул. Варшавської-Соснової у розпорядження Львівської міської ради.

 

Крім того, суд зобов’язав стягнути з Львівської міськради та «Львівоблагпропромбуду» на користь прокуратури Львівської області по 2 тис. 67 грн судового збору.

 

Прокурор Віталій Куцик наголосив, що вищезгадану земельну ділянку на вул. Варшавська-Соснова потрібно передавати в оренду або продавати виключно на аукціоні.

 

«Оскільки земля є вільною від забудови, то у користування таку земельну ділянку можна надавати виключно на аукціоні. Крім цього, у проекті відведення є колективний висновок державної експертизи. Він дійсний до 01.08.2011 р. Згідно із законом, якщо в строк не розпочато реалізації заходів, передбачених державними експертизами, то потрібна повторна експертиза. Відтак, за наявності вищезгаданого висновку міська рада не мала права виносити рішення», – заявив прокурор Віталій Куцик.

 

У Львові раніше розгорівся скандал навколо новобудови на вулицях Варшавській-Сосновій. Після майже піврічної паузи будмайданчик знову пікетували місцеві мешканці.

 

Виконавчий комітет Львівської міськради на засіданні 8 грудня скасував дозвіл з порушення об’єктів благоустрою для влаштування будівельного майданчика на вул. Варшавська-Соснова. За словами начальника юридичного управління міськради Гелена Пайонкевич, підставою цього рішення став лист від Укрдержбудекспертизи.

 

Забудовник «Львівоблагропромбуд» подав до суду на міського голову Львова Андрія Садового через оприлюднену ним 27 листопада заяву щодо незаконних забудов. Міський голова розповідав, що декілька забудовників, зокрема, і «Львівоблагропромбуд», здійснюють будівництво з порушенням законодавства.

 

Виконавчий комітет Львівської міськради на засіданні 8 липня скасував містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки на вул. Варшавській-Сосновій у м. Львові від 03.11.2015 року №203.

08.08.2016