Про це свідчать результати останнього опитування громадської думки, яке провів центр Deutschland Trend на замовлення німецької суспільно-правової медіакомпанії ARD.

 

 

Згідно з опублікованими результатами досліджень, роботою бундесканцлерки Німеччини зараз задоволені менше половини респондентів – 47 відсотків. Це аж на 12 відсотків менше, ніж у липні – повідомило видання Zeit Online.

 

У той же час партнер Анґели Меркель по блоку ХДС/ХСС прем'єр-міністр Баварії Горст Зеегофер (Horst Seehofer), навпаки, може похвалитися зростанням рейтингу популярності, в останньому опитуванні він отримав більше визнання виборців, ніж у попередньому. Його діяльністю задоволені 44 відсотки учасників дослідження – на 11 відсотків більше, ніж за підсумками липневого опитування.

 

Найбільше невдоволення викликає у німців політика Меркель щодо біженців: 65 відсотків респондентів нею не задоволені.

 

Показник підтримки міграційної політики німецького уряду досяг рекордно низького рівня з жовтня 2015 року, коли це питання вперше з'явився в дослідженні Deutschland Trend. Лише трохи більше третини – 34 відсотки – учасників останнього опитування задоволені (65 відсотків респондентів невдоволені) міграційною політикою канцлерки Німеччини, що на 8 відсотків нижче за результати квітневого опитування.

 

У репрезентативному опитуванні, проведеному з першого до третього серпня серед повнолітніх громадян Німеччини, взяли участь понад 1000 осіб.

05.08.2016