Театр Марії Заньковецької може не відкритись у новому сезоні.

 

Станом на сьогодні Національний академічний український драматичний театр ім. Марії Заньковецької, що у Львові, очікує відповіді з Києва щодо виділення коштів на ремонт. Тому нараі невідомо, чи відновить заклад свою роботу у новому театральному сезоні, розповів заступник генерального директора з питань капітального ремонту Національного академічного українського драматичного театру ім. Марії Заньковецької Роман Порада, передає ЗіК.

 

Після того, як 17 травня у театрі обвалилася штукатурка, Кабмін доручив Міністерству економіки опрацювати виділення коштів на ремонт. Йдеться про 700 тис. грн.

 

«Офіційної відповіді ми не маємо – виділять чи не виділять гроші. Є лише доручення Кабінету Міністрів знайти кошти, скоріше за все, з резервного фонду. Ми робили експертизи, складали акти разом з надзвичайниками. Вони зазначають, що є певна загроза, що штукатурка може рухнути. Її обов’язково треба робити. Нам лише надали експертний висновок і кошторис. Тож, ми маємо натягнути сітку під стелею, щоб убезпечити глядачів, а штукатурку балкону замінити», – сказав Роман Порада.

 

Він додав, що усі кошти театр отримує з держбюджету, адже підпорядковується Міністерству культури.

 

Роман Порада не впевнений, що театр відновить свою діяльність з початком нового сезону.

 

«Тут важко сказати. Повинен відкритися, але бракує коштів на роботи, які б убезпечили глядачів. Точно стане відомо, мабуть, ближче до кінця літа. Новий театральний сезон повинен би відкритися 6 вересня», – додав він.

04.08.2016