Німецькі журналісти поскаржилися у поліцію на дії кореспондента Russia Today.

До правоохоронних органів Берліна надійшла скарга від редакції видання Correctiv на британського журналіста Ґрема Філліпса (Graham W. Phillips), котрий разом з німецьким журналістом Біллі Сіксом (Billy Six) увірвався в редакційне приміщення.

 

             Філліпс отримує медаль від російських прикордонників

 

Філліпс і Сікс зразу ж почали знімати редакцію на камери. Вони вимагали зустрічі з журналістом видання Маркусом Бенсманном, котрий вів розслідування обставин катастрофи літака малайзійських авіаліній Boeing-777  рейсу МН17 на сході України в липні 2014 року.

 

Під час перебування в приміщенні редакції Correctiv Філліпс і Сікс кричали: «Брехлива преса!» і «Чому ви брешете?». Вони і відмовлялися припинити фільмування і вийти з приміщення.

 

«Нам довелося викликати поліцію. Філліпс і Сікс забралися з приміщення щойно тоді, коли побачили поліційну машину, котра під’їхала до редакції. Згодом Філліпс зателефонував Бенсманну на мобільний і обізвав його “проституткою, яка працює для ЦРУ” та іншими брутальними словами», – говориться у повідомлення на сторінці Correctiv у Facebook’у.

 

Співробітники Correctiv написали заяву в правоохоронні органи, поскаржившись на несанкціоноване проникнення в приміщення і на порушення недоторканності приватного життя за допомогою незаконної зйомки.

 

Філліпс підтвердив в своєму Twitter’і, що дійсно приходив до редакції Correctiv. Він назвав матеріали видання «пропагандою в дусі Геббельса», але не пояснив причин візиту. Він також опублікував відео вторгнення до редакції Correctiv на своїй сторінці в YouTube.

 

Нагадаємо, що Ґрем Філліпс – сумнозвісний репортер англомовної редакції Russia Today. Він став відомим після своїх надзвичайно упереджених репортажів із зони конфлікту на сході України. 2014 року Служба безпеки України випровадила його за межі країни з забороною на в'їзд терміном на три роки.

 

Журналіст Біллі Сікс відомий своїми не менш упередженими журналістськими розслідуваннями про катастрофу MH17. Зокрема, у фільмі ВВС, присвяченому цій темі він розповів, що, за його версією, Boeing-777  був збитий двома українськими бойовими літаками: один стріляв з гармати, інший випустив ракету.

03.08.2016