У колективі 8-ї міської клінічної лікарні, в якій Василь Савчин очолює хірургічне відділення оприлюднили його свідчення про обставини вчорашнього затриманння. Про це йдеться на Facebook-сторінці Лікарня Львова.

 

У повідомленні колеги Василя Савчина наводять його пряму мову:

 

«Пацієнтка самостійно звернулася до мене з проханням виконати естетичну пластичну операцію якомога швидше, оскільки у неї запланована поїздка. Щоб допомогти пацієнтці, я перервав відпочинок, 26.07.2016 р. виконав оперативне втручання після чого повернувся на відпочинок до сім’ї у Карпати.

 

28.07.2016 р. увечері мені зателефонував чоловік пацієнтки із вимогою терміново приїхати оскільки стан пацієнтки погіршився і є болі у животі. Не розуміючи, що могло спричинити погіршення, адже операція пройшла без ускладнень, будучи відповідальним за своїх пацієнтів, я залишив сім’ю у Карпатах, а сам виїхав до Львова.

 

Зранку, у п’ятницю 29.07.2016 р, я прийшов у відділ, побачив пацієнтку, яка без проблем прогулювалася по коридору відділення. На моє запитання «що сталося, що Вас турбує?» отримав відповідь, що у неї усе добре і вона хоче йти до дому. Я виконав перев’язку, оглянув пацієнтку, переконався що з пацієнткою все гаразд, побажав їй всього доброго і збирався повернутися на відпочинок до сім’ї.

 

У момент, коли я вже був перевдягнутий і покидав лікарню, передзвонив чоловік пацієнтки з проханням зайти у палату, оскільки він хоче особисто подякувати за проведене лікування.

 

Я повернувся, зайшов у палату, чоловік засунув мені у руки гроші і у цей момент з’явилися правоохоронці. Ось так мені подякували!

 

Ознайомившись із повідомленнями у засобах масової інформації, офіційно заявляю: жодного вимагання, створення перешкод у лікуванні я не здійснював. Я із співчуттям і розумінням поставився до життєвих проблем пацієнтки, вийшов із відпустки, професійно і якісно виконав хірургічне втручання, моя совість перед цією та іншими пацієнтами чиста», – прокоментував Василь Савчин.

 

«Колектив лікарні висловлює повну довіру і моральну підтримку колезі, якого знаємо багато років як професійного, самовідданого лікаря і порядну людину!», – також ідеться у дописі.

 

Такого ж змісту пояснення запостив у FB і міський голова Львова Андрій Садовий, лідер "Самопомочі", депутатом від якої є Василь Савчин.

 

Як повідомляв Z, вчора Василя Савчина, депутата Львівської обласної ради від фракції «Самопоміч», затримали правоохоронці.

30.07.2016