Папа Франціск відслужив месу з нагоди 1050-ліття хрещення Польщі.

 

У четвер, 28 липня, у другий день свого візиту до Польщі, Понтифік прибув до Ченстохови, де у Ясногірському монастирі зібралися кількасот тисяч паломників.

 

 

У богослужінні взяли участь, зокрема, президент Польщі Анджей Дуда, прем’єр-міністр Беата Шидло та представники найвищої влади країни і духовенства – повідомив телеканал TVN24.

 

 «Ваш народ подолав у єдності багато тяжких моментів. Нехай Марія прищепить Вам прагнення піднятися вище за образи і рани минулого, прагнення творити спільноту з усіма, ніколи не піддаватися спокусі самоізоляції чи нав’язування комусь своєї волі», - закликав Фраціск поляків у своєму казанні під час меси на Ясній Ґурі.

 

Папа Римський розпочав свій п’ятиденний візит до Польщі у середу, 27 липня. Його приїзд приурочений до Світових днів молоді, які проходять у Кракові.

 

Виступаючи з промовою у Кракові, Франціск закликав вирішувати проблему міграційної кризи з «мудрістю і милосердям, аби здолати страхи й чинити найвище благо».

 

 

«Потрібно бути готовими прийняти тих людей, котрі тікають від воєн та голоду; потрібна солідарність з людьми, що були позбавлені елементарних прав, у тому числі права на вільне та безперешкодне сповідування своєї віри. Йдеться про те, аби робити все, що в наших силах, заради полегшення їхніх страждань, аби невтомно, мудро і постійно діяти заради справедливості та миру, конкретними фактами засвідчуючи людські та християнські цінності», - сказав Папа Римський.

 

 

У подальших планах Папи Франціска - відвідини святих місць і колишнього концконцтабору «Аушвіц».

28.07.2016