У Ансбаху терорист-камікадзе вчинив бомбовий замах.

Внаслідок вибуху на терасі кнайпи в центрі міста загинула одна людина – сам терорист. Ще 12 осіб були поранені, троє з них – у важкому стані.

 

 

Вибух прогримів увечері в неділю, 24 липня. У баварському місті Ансбаху завершувався  музичний фестиваль Ansbach Open, який проходив на території іподрому біля замку. Там були присутніми приблизно  2,5 тисячі глядачів. Приблизно о 21.45 за місцевим часом охоронці звернули увагу на підозрілого молодого чоловіка з наплічником, котрий протягом довгого часу то підходив до входу на концерт, то відходив від нього.

 

Згодом цей підозрілий чоловік зупинився на терасі ресторану, розташованого неподалік. Саме там о 22.10 і здетонувала вибухівка. За словами очевидців, вибух прогримів після того, як чоловік швидко нахилився вперед – повідомило видання Die Welt.

 

«Велике щастя, що злочинцеві не вдалося пройти на концерт, бо тоді б жертв, безсумнівно, було б значно більше», – зазначив у коментарі для журналістів міністр внутрішніх справ Баварії Йоахім Геррманн (Joachim Herrmann). На запитання про можливу причетність терориста до організації «Ісламська держава» він відповів: «У будь-якому випадку ми не можемо цього відкидати».

 

За даними поліції, злочинцем був 27-річний сирієць, якому відмовили в статусі біженця в Німеччині. З 2 липня 2015 року він мешкав у Ансбаху на підставі документа про відтермінування депортації. Чоловік вже неодноразово потрапляв в поле зору правоохоронних органів через дрібні правопорушення. Відомо також, що він двічі намагався вкоротити собі віку.

 

Після вибуху концерт був припинений, а його учасники і глядачі – евакуйовані. Для проведення подальшого розслідування створено спеціальну комісію в складі 30 осіб.

25.07.2016