Патульні оштрафували водія, який ловив посеред дороги покемонів.

 

Уночі 19 липня на перехресті біля Підзамче патрульні помітили водія, який порушував правила дорожнього руху. Коли вони підійшли, аби зробити зауваження, виявилось, чоловік грав у нову гру Pokemon Go.

 

Про це на своїй сторінці у Facebook написав патрульний Юрій Чабаренко.

 

«01:30 ночі, автомобіль стоїть посеред дороги на перехресті біля Підзамче, підійшли зробити зауваження, виявилося водій документи забув вдома. Після чого признався, що полював на покемона», – написав він.

 

Як розповіла відповідальна за прес-сектор Патрульної поліції Львова Катерина Рибій, патрульні супроводили водія додому, де він показав документи на автомобіль та водійське посвідчення.

 

«Оскільки водій був адекватний, а також  йшов на співпрацю з патрульними, то за відсутність документів, ми зробили зауваження. Натомість йому довелось сплатити штраф за порушення правил дорожнього руху у розмірі 255 грн», - пояснила Катерина Рибій.

 

У коментарях до допису патрульного користувачі соцмережі зазначають, що в деяких містах США поліція встановлює дорожні знаки, що забороняють ловити покемонів.

 

В Україні ж водіям суворо заборонено користуватися засобами зв'язку, тримаючи їх у руці (за винятком водіїв оперативних транспортних засобів під час виконання ними невідкладного службового завдання).

 

Pokemon Go – гра з поєднанням віртуального світу і реального життя. Вона полягає у тому, що гравець повинен ловити покемонів удома або на вулицях свого міста, а потім тренувати їх та навчати битися. Гра набирає все більшої популярності у світі. За день вона приносить своїм розробникам 1,6 млн доларів.

21.07.2016