У Мінрегіоні проекту сміттєпереробного заводу не бачили.

 

Проект будівництва сміттєпереробного заводу для Львова та рекультивації Грибовицького сміттєзвалища до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України не надходив, йдеться у відповіді заступника міністра регіонального розвитку Едуарда Кругляка на запит МОБ «Екологія-Право-Людина», що представила керівник юридичного відділу МОБ Ольга Мелень-Забрамна, передає ЗіК.

 

У відомстві зазначили, що за результатами розгляду запрошення Мінрегіону на участь у спільному з Європейським інвестиційним банком проекті «Програма розвитку муніципальної інфраструктури України» Львівська міська рада подала пропозиції щодо реалізації трьох проектів, зокрема, один проект у сфері поводження з твердими побутовими відходами, які наразі опрацьовуються.

 

Ольга Мелень-Забрамна додала, що у них також є лист міського голови Львова, якого він скерував віце-прем’єр-міністру України, міністру регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадію Зубкову щодо участі ЛМР у проекті «Програма розвитку муніципальної інфраструктури України» між Україною та Європейським інвестиційним банком.

 

«Міська рада у листі сама пише, що як такої домовленості щодо конкретного фінансування Європейським інвестиційним банком щодо надання кредиту Львову і не було. У листі зазначається, що впродовж тривалого часу ЛМР співпрацює з експертами ЄІБ для оцінки існуючої ситуації та пошуку шляхів їх вирішення, саме тому місто вирішило розробити проект-програму розвитку в рамках загальноукраїнського проекту програми розвитку муніципальної інфраструктури України», – розповіла Ольга Мелень-Забрамна.

 

Раніше міський голова Львова Андрій Садовий повідомляв, що Європейський інвестиційний банк погодився виділити кошти Львову на рекультивацію, завод для сортування сміття і весь комплекс робіт.

20.07.2016