Керувати Центром для учасників АТО буде депутат від «Самопомочі»,

 

У Львові Центр допомоги учасникам АТО очолила депутат Львівської міськради від фракції «Самопоміч», виконувач обов’язків директора Львівського міського центру соціальних служб для сім'ї дітей та молоді Оксана Рубай, передає Гал-Інфо.

 

Інформацію про кадрове рішення міського голови Андрія Садового, який кілька місяців затягував з призначенням, підтвердив і депутат міжфракційної групи з питань учасників АТО у Львівській міськраді Любомир Босаневич.

 

Наразі Оксана Рубай є виконувачем обов’язків керівника Центру.

 

Раніше навколо Центру розгорнувся кадровий скандал. Андрій Садовий призначив його керівником отця Романа Лагіша, проте учасники АТО, які є клієнтами Центру, виступили проти – вони хотіли бачити на посаді свого побратима Юрка Досяка. Пізніше церква відкликала отця Лагіша, а міськрада оголосила відкритий конкурс на посаду.

 

Свої кандидатури на розгляд комісій подали сержант 2-го батальйону спеціального призначення Національної гвардії України (батальйон «Донбас») Юрій Досяк, рядовий 80-ї аеромобільної бригади Володимир Лисикевич та волонтер-доброволець Ілля Сирко.

 

Перший отримав підтримку 9 членів комісії, другий – одного, третій – шести. Після цього Андрій Садовий заявив, що кандидати мають пройти спецперевірку, що завершилась на початку липня. Проте тоді призначення не відбулось.

19.07.2016