Четверо осіб загинуло внаслідок перестрілки в Алмати.

Ще 14 осіб отримали поранення. За твердженням МВС Казахстану, зранку у понеділок, 18 липня, двоє невідомих озброєних чоловіків вчинили напад на Алмалінське районне управління поліції.

 

 

Серед вбитих – троє поліціянтів та один мирний мешканець, повідомляє казахське видання Tengrinews. Семеро поліціянтів з важкими пораненнями перебувають в реанімації

 

Зразу після інциденту Департамент внутрішніх справ міста оголосив «червоний» рівень терористичної небезпеки, розпочалося проведення силової операції. Мешканців та гостей і гостей Алмати місцева влада попросила не залишати домівок чи принаймні уникати місць масового скупчення людей.

 

Уже надійшло повідомлення, що одного з імовірних учасників перестрілки затримано. «За попередніми даними, затримано 27-річного раніше судимого уродженця Кизилординської області, він підозрюється в скоєнні вбивства жінки минулими вихідними», - йдеться в повідомленні прес-служби МВС Казахстану.

 

Всі військові частини Казахстану після стрілянини в Алмати переведені на посилений режим служби, повідомили в Міністерстві оборони країни.

18.07.2016