Комітет Конґресу США схвалив резолюцію про санкції проти Росії.

Йдеться про проект резолюції за номером 5094. У ній закріплюється право президента запроваджувати економічні санкції проти конкретних громадян Росії, причетних до анексії Криму та початку збройного конфлікту на сході України. Документ заборонить американським компаніям і підприємцям провадити з ними справи.

 

 

Також резолюція про антиросійські санкції, яку комітет з міжнародних відносин палати представників Конґресу США рекомендував ухвалити американським депутатам, передбачає заборону на постачання предметів військового призначення в Росію країнами НАТО, повідомило радіо BBC.

 

Якщо документ ухвалять, то Сполучені Штати зможуть скасувати штрафні заходи проти Москви тільки в двох випадках: після підтвердження «відновлення суверенітету України над Кримом» або якщо буде доведено, що «рішення щодо статусу півострова ухвалено під міжнародним контролем і визнано демократично обраним українським урядом».

 

Перші санкції були запроваджені Вашинґтоном щодо російських чиновників після анексії Криму навесні 2014 року. Згодом список санкцій не один раз розширювався, і поряд з приватними особами до нього потрапили й цілі сектори російської економіки, в тому й фінансовий.

 

Влада США не один раз зазначала, що готова скасувати частину санкцій тільки в тому разі, якщо Москва виконає свою частину зобов'язань щодо деескалації конфлікту на сході України.

14.07.2016