Посадовцю, затриманому на мільйонному хабарі, оголосили про підозру.

 

Прокуратура Львівської області вручила повідомлення про підозру заступникові директора дочірнього підприємства Національної акціонерної компанії «Надра України» «Західукргеологія», повідомили в прес-службі прокуратури.

 

Високопосадовця підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.368 КК України (одержання неправомірної вигоди посадовою особою в особливо великому розмірі, поєднане з вимаганням).

 

«Повідомлення про підозру йому вручено. Прокуратурою вже підготовлено і направлено до суду клопотання про обрання останньому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою, а також відсторонення від займаної посади», - розповіли в обласній прокуратурі.

 

Чиновнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з конфіскацією майна.

 

Як повідомляв Z, учора, 13 липня, правоохоронці затримали заступника керівника компанії «Західукргеологія». Він був затриманий при отриманні частини хабара в розмірі 1,5 млн грн у своєму службовому кабінеті. Правоохоронці кажуть, що це частина хабара за сприяння в підготовці і погодженні документації на газове родовище з подальшою видачею спеціального дозволу на користування надрами.

14.07.2016