Про це говориться у новій стратегії безпеки і оборони, яку в середу, 13 липня, схвалив уряд Німеччини.

 

 

В новій «Білій книзі» (Weißbuch) про німецьку політику в сфері безпеки наголошується, що країна має готовність взяти на себе активнішу роль на глобальному рівні, а також стати одним з лідерів на світовій арені.

 

Цей документ, розроблений під егідою Міністерства оборони, має також принципово важливе значення для майбутньої ролі Бундесверу – повідомило видання Frankfurter Rundschau.

 

Нова «Біла книга» враховує зміни в сфері безпеки, що відбулися з 2006 року, коли була ухвалена попередня редакція цього документа. В актуальній версії, зокрема, згадується про напружені стосунки з Росією внаслідок конфлікту навколо України.

 

Також у документі говориться про розширення використання Бундесверу усередині Німеччини, яке не потребує, проте, внесення змін до Конституції. Зокрема, зазначається, що уряд вважає конституційним використання Бундесверу в разі серйозної терористичної загрози.

 

Також зазначається, що служба в лавах Бундесверу і надалі буде відкритою для громадян інших країн Європейської Унії, а не лише для громадян ФРН. 

13.07.2016