Під час «нічного» фестивалю можна буде безкоштовно послухати музику, відвідати модний показ та кабінет міського голови.

 

У п'ятницю, 15 липня, у Львові розпочнеться фестиваль «Ніч у Львові», низку цікавих заходів якого можна відвідати безкоштовно, передає 032.ua.

 

Так, відкриватимуть цьогорічний фестиваль органістка Аурора Баль (Aurore Baal) та камерний оркестр Collegium Musicum під керівництвом Івана Остаповича, які виконають твори Ґ.Ф.Генделя. початок концерту – о 19 год. перед входом в Ратушу.

 

У дворику ж Ратуші в рамках фестивалю облаштують кінозал та започаткують новий проект – «Літні Ночі». Тут показуватимуть сучасне українське кіно із програми фестивалю «Відкрита ніч». Кіно під відкритим небом можна буде подивитись 15 липня з 20 до 2 год.

 

Також для містян та гостей підготовлено екскурсію про розквіт моди у Львові в 19-20 столітті, що супроводжуватиметься танцями та вечірніми розвагами минулих часів.

 

За словами організаторів, гості події на власні очі побачать місце, де з’явився перший Будинок моделей в Західній Україні та дізнаються про улюблені сукні всесвітньовідомої оперної співачки та ікони львівської моди Соломії Крушельницької; чому дружини офіцерів носили нічні сорочки у театр; в якому одязі виганяли геть з модної львівської кав’ярні та чому саме у Львові випустили перший в Україні журнал моди.

 

Також на відвідувачів чекає фотозона та можливість перевтілення в старовинну львівську пані.

 

Захід відбуватиметься в торговій галереї Opera Passage 16 липня о 20, 21 і 22 год.

 

Кіно просто неба можна буде також подивтись 15, 16 та 17 липня у парку культури та відпочинку. Старт сеансів – о 21.30.

Безкоштовним заходом фестивалю буде фортепіанний концерт Павла Гречки під назвою «З репертуару Каміля Сен-Санса».

 

Павло Гречка є учасником і лауреатом фестивалів «Контрасти», «Віртуози», «Київмузикфест», «Міжнародний форум музики молодих». Він автор 3-х «Симфоній», «Сонати для фортепіано», камерно-інструментальних та хорових творів та виступає як піаніст-імпровізатор в різноманітних стилях від бароко до джазу.

 

Концерт розпочнеться 16 липня о 20 год. в кав’ярні-галереї Штука.

 

У субботу на фасаді ресторану Atlas влаштують світлове маппінг-шоу, що буде презентацією історії цієї будівлі. Початок – рівно опівночі.

 

У п'ятницю у Львові відбудеться бесіда із Василем Габором на тему «Львів як текст: від модернізму до постмодернізму». Львів'яни зможуть почути про літературу, що зародилася у львівських кав’ярнях та опинилася в приватних колекціях.

 

Василь Габор – львівський письменник, літературознавець та лектор. Упорядкував серію «Приватна колекція» видавництва «Піраміда». Член Асоціації українських письменників.

 

Захід відбудеться в URBAN-бібліотеці о 19.30.

 

У рамках фестивалю традиційно відчинять двері у кабінет міського голови Львова. Потрапити на екскурсію можна буде безкоштовно, але за попередньої реєстрації на сайті lviv.travel. Реєстрацію буде відкрито у четвер, 14 липня.

 

У музеї ім. Івана Франка 19 липня о 19 год. відбудеться концерт від гурту «БОНДІ»: «Щоденник душевного стану» на вірші Каменяра. Опісля концерту усіх охочі зможуть взяти участь в екскурсії садибою Івана Франка і дізнатись, як працював і творив відомий український письменник.

 

Під час фестивалю львів’яни та гості міста матимуть можливість відвідати понад 100 нічних екскурсій, театралізованих дійств, мистецьких перформансів у музеях, театрах, храмах, підземеллях, галереях тощо.

12.07.2016