Девід Кемерон полише крісло прем’єра 13 липня.

Про це заявив сам керівник британського уряду в понеділок, 11 липня.

 

                              Тереза ​​Мей 

 

Девід Кемерон зразу ж оголосив й ім’я свого наступника чи точніше наступниці. Наступним прем'єр-міністром стане чинна міністр внутрішніх справ Тереза ​​Мей – повідомило видання The Guardian.

 

У середу Кемерон даватиме в парламенті звіт щодо своєї діяльності на посаді прем’єра й відповідатиме на запитання. Після цього він офіційно подасть прохання про демісію королеві Елізабет II.

 

«Новий прем'єр-міністр стоятиме за моєю спиною вже в середу ввечері», - повідомив Кемерон, виступаючи перед входом до своєї резиденції на Давнінґ-стріт. Він також підкреслив, що готовий надати новому керівникові уряду повну підтримку.

 

Тереза ​​Мей залишилася єдиним кандидатом на посаду британського прем'єра після того, як її суперниця – міністр енергетики Андреа Лідсом – зняла свою кандидатуру з виборів лідера Консервативної партії.

 

Мей стане другою в історії Великої Британії жінкою, котра здобула посаду британського прем'єра. Багато експертів вже встигли зауважити, що вона багато в чому нагадує Маргарет Тетчер, «залізну леді» 1980-х років.

 

Під час кампанії перед референдумом 23 червня Тереза ​​Мей виступала за збереження членства Лондона в ЄУ. Тепер же за іронією долі їй доведеться стати прем’єр-міністром, котрий виведе країну з Унії.

 

Нагадаємо, що Девід Кемерон заявив про свою відставку ще 24 червня, відразу після оголошення результатів референдуму про вихід країни з Євроунії. Щоправда тоді він пообіцяв допрацювати на своїй посаді до жовтня.

11.07.2016