Народні депутати, котрі брали участь у бойових діях на Донбасі, вдалися до превентивного блокування парламентської трибуни, аби унеможливити зрив сесійної роботи опозиційними фракціями. У своїй заяві вони назвали злочином блокування трибуни парламенту у воюючій країні, інформує УНІАН.

 

“Ми, народні депутати України з різних фракцій – учасники АТО, вважаємо, що блокувати роботу парламенту воюючої країни – це злочин... Так, як наші побратими тримають зовнішній фронт на Сході, так ми не маємо допустити прориву нашого внутрішнього фронту тут, у Верховній Раді України. Парламент має працювати”, – ідеться у заяві, що її зачитав Андрій Парубій.

 

Депутати оголосили, що "категорично не сприймають... ультиматумів та провокацій". "Всі, хто зриває роботу парламенту під будь-якими приводами, свідомо чи несвідомо, грають на руку ворогу”, – йдеться у заяві.

 

У відповідь народні депутати Радикальної партії, котрих позбавили можливості блокувати трибуну, оголосили про початок "сидячого страйку". “Сьогодні прийшли представники влади, заблокували президію, заблокували парламентську трибуну, позбавляючи, таким чином, нас можливості продовжувати цей протест”, – сказав Олег Ляшко.

 

Група парламентських популістів уже другий день проводить у ВР протест з вимогою до влади переглянути тарифну політику.

 

07.07.2016