Про це заявила міністр юстиції США Лоретта Лінч після зустрічі з керівником Федерального бюро розслідувань Джеймсом Комі. Вона пояснила, що дослухається до рекомендації Комі й закриє розслідування у справі Клінтон без висунення позову.

 

 

Суть справи, нагадаємо, полягає в тому, що очолюючи Держдепартамент з 2009 по 2013 роки, Клінтон використовувала приватний поштовий сервер і комунікаційні пристрої для службової електронної переписки, чим порушила американські правила інформаційної безпеки.

 

Напередодні ФБР заявило, що встановило відсутність підстав стверджувати, що екс-держсекретар навмисно вдалася до злочинних дій. Тож скандал навколо використання кандидатом в президенти США від Демократичної партії Гілларі Клінтон приватного поштового сервера під час її роботи Державним секретарем не матиме юридичних наслідків – повідомило видання USA TODAY.

 

Нагадаємо, що приблизно місяць тому кандидат в президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп вимагав покарання для Клінтон. «Я скажу прямо: Гілларі Клінтон повинна сісти в тюрму. Народ, якщо чесно, вона в біса винна», – заявив Трамп на одній із зустрічей з виборцями. Він додав, що в разі обрання президентом доручить генеральному прокурору розслідувати справу про використання Клінтон приватного поштового сервера. 

07.07.2016