Фунт стерлінгів побив черговий антирекорд.

Курс британської валюти щодо американського долара опустився на 12,7 відсотка у порівнянні зі станом до оголошення результатів  референдуму про вихід Об’єднаного Королівства з Європейської Унії.

 

 

Станом на вівторок, п’ятого липня, фунт стерлінгів на Лондонські валютній біржі продавали за 1,3115 долара.

 

Таким чином вартість британської валюти досягла свого мінімуму за період з 1985 року, повідомила інформаційна аґенція Bloomberg.

 

Так само вперше з 2013 року курс фунта впав щодо єдиної європейської валюти.  На торгах п’ятого липня, за фунт стерлінгів на Лондонські валютній біржі  давали 1,1788 євро. На закритті торгів четвертого липня цей показник становив 1,1917 євро.

 

Нині майже всі фінансові аналітики після референдуму 23 червня змінили свої прогнози щодо стабільності фунта в гірший бік. Експерти Bloomberg, підсумувавши всі прогнози, очікують, що до кінця року курс фунта стерлінгів опуститься до позначки $ 1,30 або й нижче.

 

Що більше, майже три чверті економістів, опитаних Bloomberg очікують, що господарка  Великої Британії сповзатиме у рецесію. Першими негативними сигналами стало стрімке (найшвидше з 2009 року) скорочення будівництва в країні й падіння акцій будівельних компаній і компаній нерухомості.

05.07.2016