Коболєв заявив, що газова пропозиція РФ – близька до європейської.

 

Національний нафтогазовий холдинг "Нафтогаз" оцінює вартість постачання газу від "Газпрому" у третьому кварталі 2016 року на рівні $173 замість $167,57, анонсованих РФ.

 

Про це повідомив голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв, інформує УНІАН.

 

"Ми розглядаємо можливість покупки природного газу у «Газпрому». Реальна ціна на цей газ буде вищою, тому що та формула, що закладена в «контракті Тимошенко», передбачає коригування на калорійність. Ціна буде не менше 172, а може і 175 дол. за 1 тис. куб. метрів залежно від того, газ якої калорійності нам надасть «Газпром». Тому коректно говорити про ціну в 173 дол. за 1 тис. куб. метрів", – пояснив Коболєв.

 

Коболєв зазначив, що налагодженню газопостачань заважають декотрі недоліки. "Згідно з контрактом, ми не можемо контролювати калорійність, і це виключно питання росіян. Крім того, ми зобов'язані зробити значну передоплату за завищений обсяг, який на даний момент нам не потрібен. Також у «Газпрому» немає чітко встановлених зобов'язань щодо графіка постачання газу", – зазначив голова "Нафтогазу".

 

Через наявність значних недоліків у контракті "Нафтогаз" запропонував "Газпрому" прописати умови можливої поставки в додатковій угоді. "Також ми готові розглянути інші пропозиції від «Газпрому», але в той же час ми ведемо переговори з європейськими компаніями", – додав Коболєв. "Пропозиції як з російської сторони, так і з європейської дуже близькі за своїм рівнем", – зауважив керівник компанії.

 

01.07.2016