Національне антикорупційне бюро України та Федеральне бюро розслідувань США (відділ по боротьбі з міжнародною корупцією) підписали меморандум про взаєморозуміння.

 

Цей документ встановлює, що правоохоронні органи паралельно здійснюватимуть розслідування, пов’язані з міжнародним відмиванням коштів, міжнародними засобами повернення активів, хабарництвом та корупцією високопосадовців України, інформує прес-служба НАБУ.

 

Директор бюро Артем Ситник висловив сподівання на підтримку ФБР у трьох напрямках: можливості отримання оперативної інформації щодо поширення доларових потоків, обміну досвідом в організації оперативно-технічної роботи та роботи агентів під прикриттям, матеріально-технічного забезпечення підрозділів НАБУ.

 

Керівники НАБУ та ФБР домовилися, що сторони обмінюватимуться інформацією та співпрацюватимуть у сферах спільного інтересу. ФБР планує й надалі проводити навчання детективів, а також надіслати до НАБУ письмове запрошення для одного з його співробітників на навчання в національній академії ФБР.

 

30.06.2016