Ініціативна група з числа молодих політиків та громадських активістів анонсувала створення нової політичної партії на базі "Демократичного альянсу".

 

9 липня відбудеться з'їзд партії, на котрому затвердять новий статут і програмові документи, повідомив народний депутат Мустафа Найєм. Політик також очікує, що з'їзд узгодить усі питання щодо ребрендингу.

 

"Півтора роки тому, на перших позачергових виборах, нам не залишили вибору: коротка кампанія, відсутність ресурсів, досвіду та належного законодавства не дозволили інституціоналізувати сили Майдану і взяти повноцінну участь у політичній боротьбі. Нам треба було пройти цей етап, щоб отримати свій досвід. Сьогодні ми вирішили об'єднати зусилля", – прокоментував Найєм на своїй сторінці у Facebook.

 

Мустафа також висловив сподівання, що нова партія зможе об'єднатися з іншою командою, котру гуртує довкола себе Міхеїл Саакашвілі (Давид Сакварелідзе, Віталій Касько, Віктор Чумак). "Так, у нас є розбіжності, та вони стосуються радше підходів, а не цілей. Безумовно, такий розподіл зусиль неправильний і неефективний... Ми були і залишаємося відкритими до будь-якого формату переговорів, співпраці і розробки спільних підходів і правил для об'єднання", – додав Найєм.

 

Участь у зборах взяли нардепи від БПП – Сергій Лещенко та Світлана Заліщук, – голова "Демальянсу" Василь Гацько, колишня членкиня "Самопомочі" Вікторія Пташник, заступник міністра економіки Макс Нефьодов, представники експертних середовищ – Валерій Пекар, Тарас Козак, Андрій Длігач, Олег Дерев'янко, президент НТКУ Зураб Аласанія тощо.

 

30.06.2016